Türk Vatandaşlığının Yatırım Yoluyla Başvuru Süreci

19.09.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Türk vatandaşlığına geçiş sürecindeki mali ve yatırım maliyetleri düşürüldü. Buna göre Türkiye'de en az 250.000 ABD Doları değerinde gayrimenkul satın alan yabancılar doğrudan Türk vatandaşı olacaklar.

  • Türk vatandaşlığına başvuru süreci nasıl işler ?

    En az 250.000 ABD Doları değerinde gayrimenkul satın alırsanız, Türk vatandaşlığı başvurunuz, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne başvurunuzla işleme alınır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, satılan mülklerin en az 250.000 ABD Doları değerinde olup olmadığını kontrol eder. (Sermaye Piyasası Kurulu) lisanslı bir gayrimenkul şirketinden 250.000 ABD Doları tutarında bir mülk satın aldığınızı kanıtlamanız gerekmektedir. (Herhangi bir emlak ajansından veya danışmanlık şirketinden aldığınız rapor geçerli değildir). Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğ, 3 ila 7 gün arası vatandaşlık için onay verir. Başvurunuz onaylandıktan sonra, randevusuz oturma izni için Göçmenlik Bürosu'na başvurmanız gerekir. Göçmenlik Bürosu onayı, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'ne aynı gün içinde onay belgesi ve oturma izni ile birlikte başvuruda bulunmalısınız. İstanbul ve Ankara'da bulunan Vatandaşlık Bilgi Bürolarında tapu başvurusu sonrası süreç takip edilir. Başvurunuz 46 ila 60 gün arasında tamamlanacaktır.

  • Ailemin Türk vatandaşı olması da mümkün mü?

    Evet. Siz, eşiniz ve 18 yaşın altındaki tüm çocuklarınız Türk vatandaşı olabilirsiniz.

  • 250.000 ABD Doları limitine ulaşmak için birden fazla gayrimenkul satın alabilir miyim?

    Toplamda en az 250.000 ABD Doları değerinde birden fazla gayrimenkul satın alabilirsiniz. Ancak aynı anda hepsi için başvuruda bulunmalısınız. Vatandaşlık başvurunuz ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne beyan edilen değerler 250.000 ABD Dolarının üzerindeyse kabul edilir.

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğu nedir?

    Gayrimenkul değerleme uzmanları, taşınmazın değerinin 250.000 ABD Dolarından fazla olup olmadığını onaylamaktadır. Bakanlık, “istenen emlak ek açıklamalarını” Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden talep eder. Satın aldığınız gayrimenkulün ödemesi, banka sahibine mülk sahibine yapılacaktır.

  • USD ve TL döviz kurlarını nasıl hesaplamalıyım?

    Taşınmazın ABD Doları bazındaki değeri, TCMB'nin satış tarihinde geçerli satış fiyatı üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hesaplanacaktır.

  • Vatandaşlık sürecinin tamamlanması ne kadar sürer?

    Vatandaşlık başvurusu için gerekli belgeler eksiksiz ise başvurunuz 45 ila 60 gün içinde sonuçlandırılır. Hükümet bu süreyi azaltmak için özel fırsatlar açtı.

  • Tüm şartları yerine getirdiğimde vatandaşlık kazanacak mıyım?

    Vatandaşlık onayı süreci, ulusal güvenlik için bir tehdit oluşturmamanıza ve bunun ulusal güvenlik arşivleri aracılığıyla doğrulanıp sonuçlandırılmasına bağlıdır.

  • Kira garantili bir ticari mülk alarak Türk vatandaşlığını kazanabilir miyim?

    Toplamda 250.000 ABD Doları veya üzerinde bir mülk satın alabilirsiniz.

  • Türkiye'ye gelmek için zamanım yok. Türk vatandaşlığını nasıl alabilirim?

    Bu süreci, güvenilir bir danışmanlık şirketine vekalet vererek Türkiye'ye gelmeden yapabilirsiniz.

  • Bir tapu için kaç kişi başvurabilir ?

    Sadece bir kişi ve birinci derece akrabalar (18 yaşından küçükler ve eşler) vatandaşlık alabilirler.

  • Daha önce Türkiye'de emlak satın aldım. Şimdi vatandaşlık için başvurabilir miyim?

    18.09.2018 tarihinde yapılan gayrimenkul alımları ve yatırımlar ile başvuru yapılabilir.

  • Türk vatandaşı olduğumda mevcut vatandaşlığımdan feragat etmek zorunda mıyım?

    Hayır. Kendi eyalet düzenlemenize bağlı olarak, Türk yasaları çifte veya çoklu vatandaşlığa izin verir.

  • Vatandaşlık süreci 2 ay sürebilir. Bu işlem sırasında oturma izni alabilir miyim ?

    Başvurunuz onaylandıktan sonra, size ve 1. derece aile üyelerine aynı gün herhangi bir bekleme süresi olmadan oturma izni verilir. (No. 6458/31-J)

  • Türkiye'de çifte vatandaşlık mümkün mü?

    Evet, Türkiye çifte vatandaşlığa izin veriyor, ancak kendi vatandaşlığınızın konsolosluğuna danışmalısınız. Hindistan, Çin ve Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler çifte vatandaşlık konusunda kısıtlama getirebilir.

  • Herhangi bir ülkenin vatandaşı değilseniz (vatansız, heimatlos) nasıl bir Türk vatandaşı olabilirim?

    Heimatlosunuzun kanıtı (Birleşmiş Milletler tarafından verilen seyahat belgesi) ile birlikte en az 250.000 ABD Doları değerinde bir mülk satın alırken, Türk vatandaşlığı için başvurabilirsiniz.

  • Bilmeniz gereken herhangi bir kritik nokta var mı?

    Bakanlık asgari değerin 250.000 ABD Doları olmasını sağlamak istiyor. Bazı emlak uzmanları, fiyat sahtekarlığını önlemek için gayrimenkule değer verir. satış fiyatı ile değerleme arasında% 20'ye varan sapmalar olabilir. önceden, bu gerçeği göz önünde bulundurarak hesaplamaları yapmanızı ve buna göre gayrimenkul satın almanızı öneririz.

Yatırım Yaparak Türk Vatandaşı Olma Süreci

Banka Hesabı Açma

Yatırımcı adına bir hesap açılmalıdır.

Yatırım yapmak

Tapu devri, nakit depozito, devlet tahvili / hisse alımı gibi gerekli yatırım işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Oturma İzni Başvurusu

Tapu devri, nakit depozito, devlet tahvili / hisse alımı gibi gerekli yatırım işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Türk Vatandaşlığı Başvurusu

Oturma izni almak için derhal Türk vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Başvuru sürecinde Türkiye'ye gelmeniz şart değildir.

Türkiye Vatandaşlığına Yatırım Yoluyla Başvurulması Gereken Belgeler

  • Başvuru Formu
  • Vatandaşlığın kimlik kartı (pasaport, kimlik kartı, doğum belgesi, nüfus cüzdanı vb.)
  • Her aile üyesi için 4 vesikalık fotoğraf
  • Doğum belgesi
  • Geçerli oturma izni veya pasaportunuzda geçerli bir turizm vizesi
  • Evli ise, eşin kimlik kartları ve varsa 18 yaşın altındaki çocuklar ve aile bağlarını gösteren orijinal resmi belgeler (evlilik cüzdanı, çocukların doğum sertifikaları).
  • Eş veya akrabalar TC vatandaşı ise, Türkiye'de kimlik kartı fotokopisi ve ikametgah adreslerinin fotokopisi
  • Başvuru için ödeme makbuzu
  • Değerlendirme raporu
  • 250.000 ABD Doları tutarındaki ödemeyi gösteren makbuz
  • Tapu veya satın alma mülküne noter tasdikli taahhüt